Om Café Opera Golf

VÄLKOMNA TILL CAFÈ OPERA GOLF
Brokigare skara än Café Opera Golf är svår att finna. Vi är 350 stycken glada golfare som har en sak gemensamt: kärleken till Café Opera. En och annan medlem hör till världseliten, men de flesta av oss är glada att komma ur bunkern på första försöket.

Café Opera Golf består av 350 medlemmar. Vi har satt ett "tak" vid 350, detta för att kunna hålla en hög nivå på våra tävlingar, arrangemang och medlemsservice.

1988 spelades första Café Opera Golf tävlingen. Många har varit med, långt fler har velat vara med.


Sju år senare, 1995, bildades Café Opera Golf. Det var undertecknad som tillsammans med Jan "Blomman" Blomqvist och Steffo Törnquist drog upp riktlinjerna för "nya" Café Opera Golf. Från det att vi under tidigare år haft en tävling per säsong spelar vi nu flertalet tävlingar per år, reser på golfresor utomlands, ger ut Café Opera Golf newsletter och

erbjuder golfartiklar till medlemspriser.


VILKA ÄR VI?

Brokigare skara än Café Opera Golf är svår att finna. En och annan medlem hör till världseliten, men de flesta av oss är glada att komma ur bunkern på första försöket.
En och annan medlem sjunger för miljonpublik, men de flesta av oss vinglar mellan tonarterna även i duschmomentet


Vi är 350 stycken. Somliga målar tavlor, andra bygger hus, undervisar barn, lagar mat, leder TV-program, trollar, trummar, klickar, plåtar, säljer, köper, designar, tillverkar, förbrukar...somliga av oss är knappt torra bakom öronen, andra har redan sneglat på käpputbudet.


Vi är en brokig skara men två starka kärlekar förenar oss:

Kärleken till golfen.

Kärleken till Café Opera.


     
Våra hedersmedlemmar heter Helen Alfredsson, Mikael Eriksson, Felipe Ortiz Patiño.


Café Opera Golf har också knutit till sig flertalet samarbetspartners som på olika sätt hjälper till med att höja kvalitén på våra tävlingar och arrangemang.

Klubben har ingen  egen bana, våra medlemmar är alla medlemmar i annan och
"mer traditionella" golfklubbar.De flesta mötena mellan medlemmarna är naturligtvis spontana och sker på Caféet, Operabaren eller liknande, men klubben arrangerat årligen en rad kuliga aktiviteter:

  • Vi spelar 12 - 13 tävlingar, en scramble, minst ett klubbmästerskap och så har vi ett säsongslångt och rullande matchmästerskap. Dessutom spelar vi om Höstpokalen på Ekerum, Båstad Skåne-Trophy, " Hosted by - tävlingar samt håller en nattgolf-tävling i oktober plus andra aktiviteter.

  • Vi arrangerar alltid minst en utlandsresa - hittills har vi spelat på Mallis, Irland, Portugal, Belgien, Sydafrika, Skottland och Spanien och på banor som Almenara, San Roque, El Saler, Valderrama, Pierpont, Sun City, Turnberry, Penina, San Lorenzo, Irland/Portmarnock, PGA de Catalunya m fl.

  • Vi avslutar varje säsong i Operahuset; dels med jättebaluns på Operakällaren, dels med Glögg - Golf på Caféet.

Eftersom vi inte vill att verksamheten ska växa sig opersonlig har vi stannat vid 350 medlemmar, och eftersom vi inte driver klubben av vinstintresse har årsavgiften stannat vid några hundralappar.


Kraven på medlemmarna är heller inte särskilt betungande; de ska delta. Passiva medlemmar byts ut, vilket innebär att vi har en omsättning på nåt dussin medlemmar per år.

Den här hemsidan är i huvudsak till för medlemmar. De kan klicka in sig i djupare nivåer och få både skvaller, mer seriös information, köperbjudanden, guidning i Caféets värld och i golfvärlden etc. Har Du ett varmt förhållande till golf och till våra restauranger, och är du intresserad att ha kul med oss, kan du ställa dig i vår långa medlemskö.


Det är jag, Göran Bronz, som är ansvarig för Café Opera Golf. Tryggt vid min sida har jag Steffo Törnquist som med vass penna och "generös" sving bjuder på sig själv.

Göran Bronz
bronz@cafeoperagolf.com


@golfnyheter
@steffotornquist