Historia

 

VÄLKOMNA TILL CAFÈ OPERA GOLF

Vi är ett gäng glada golfare som har en sak gemensamt: kärleken till Café Opera och våra restauranger. En och annan medlem hör till världseliten, men de flesta av oss är glada att komma ur bunkern på första försöket. Vissa sjunger för miljonpublik, men de flesta av oss vinglar mellan tonarterna även i duschmomentet. Somliga målar tavlor, andra bygger hus, undervisar barn, lagar mat, leder TV-program, trollar, trummar, klickar, plåtar, säljer, köper, designar, tillverkar, förbrukar...somliga av oss är knappt torra bakom öronen, andra har redan sneglat på käpputbudet.

Vi satsar på att kunna hålla en hög nivå på våra tävlingar, arrangemang och medlemsservice.

1988 spelades första Café Opera tävlingen. Många har varit med, långt fler har velat vara med.


Sju år senare, 1995, blev vi Café Opera Golf. Det var undertecknad som tillsammans med Jan "Blomman" Blomqvist och Steffo Törnquist drog upp riktlinjerna för "nya" Café Opera Golf. Från det att vi under tidigare år haft en tävling per säsong spelar vi nu flertalet tävlingar per år, reser på golfresor utomlands, ger ut Café Opera Golf newsletter och erbjuder golfartiklar till medlemspriser. 

 

Kärleken till golfen, kärleken till Café Opera och våra andra restauranger förenar oss.


  

     

Våra hedersmedlemmar heter Helen Alfredsson, Felipe Ortiz Patiño, Mikael Eriksson 


Café Opera Golf har också knutit till sig flertalet samarbetspartners som på olika sätt hjälper till med att höja kvalitén på våra tävlingar och arrangemang.

Klubben har ingen  egen bana, våra medlemmar är alla medlemmar i annan och
"mer traditionella" golfklubbar. De flesta mötena mellan medlemmarna är naturligtvis spontana och sker på Caféet, Operabaren eller liknande, men klubben arrangerat årligen en rad kuliga aktiviteter:

  • Vi spelar omväxlande tävlingar/banor, några " hosted by " tävlingar och så har vi ett säsongslångt och rullande matchspels mästerskap.

  • Vi arrangerar varje år en utlandsresa - hittills har vi spelat på Mallis, Irland, Portugal, Belgien, Sydafrika, Skottland och Spanien och på banor som Almenara, San Roque, El Saler, Valderrama, Pierpont, Sun City, Turnberry, Penina, San Lorenzo, Irland/Portmarnock, PGA de Catalunya, Druids Glen, Son Antem på Mallorca, Almenara/ Sotogrande, K - Club på Irland, St Andrews, PGA National, Palm Beach Florida, The Belfry, Oitavos / Portugal, Real De Campoamour/Spanien, Prai Dél Rey / West Cliff / Portugal, PGA Catalunya.

  • Vi avslutar varje säsong med Glögg - Golf i Operakällarens festvåning.

 

Kraven på medlemmarna är heller inte särskilt betungande; de ska delta. Passiva medlemmar byts ut, vilket innebär att vi har en omsättning på nåt dussin medlemmar per år.

Den här hemsidan är i huvudsak till för medlemmar. De kan klicka in sig i djupare nivåer och få både skvaller, mer seriös information, köperbjudanden, guidning i Caféets värld och i golfvärlden etc. Har Du ett varmt förhållande till golf och till våra restauranger, och är du intresserad att ha kul med oss, kan du ställa dig i vår långa medlemskö. Fortfarande intresserad? Skicka Din hemadress, golf id, hemmaklubb, hcp och var Du arbetar.


Det är jag, Göran Bronz, som " bossar " på Café Opera Golf. Tryggt vid min sida har jag Steffo Törnquist som med vass penna och "generös" sving bjuder på sig själv.

Göran Bronz
bronz@cafeoperagolf.com


@golfnyheter
@steffotornquist